Придбали медичне обладнання для Херсонської обласної лікарні

07  Липня 2023
Придбали медичне обладнання для Херсонської обласної лікарні

Медичне обладнання, яке вдалося придбати завдяки клієнтам ПриватБанку на суму понад 2,3 млн грн, вже введено в експлуатацію і рятує жителів Херсону.

Після катастрофи на Каховській ГЕС, до постійних обстрілів і перебоїв з електроенергією в Херсоні додалась проблема постачання і стабільного тиску води, що паралізувало роботу лікарень, особливо хірургічних відділень, а кількість постраждалих значно зросла. Саме тому Благодійний фонд ПриватБанку прийшов на допомогу Херсону у рамках Програми допомоги шпиталям і медзакладам. Серед обладнання, яке вже працює на місці - унікальний для України апарат Sonoca 185, який в кілька разів прискорює загоєння ран, а також стерилізаційне обладнання експертного класу.

“Ми невимовно вдячні за допомогу обладнанням, яке полегшує роботу нам, лікарям, і допомагає нашим пацієнтам швидше одужати. Дякуємо усім, хто розуміє потребу підтримувати такі благодійні програми сьогодні, адже навантаження на лікарні неабияк зросло. Пишаюсь, що тепер у нашій херсонській лікарні застосовується передова технологія, яка вважається "золотим стандартом" надання допомоги пацієнтам з опіками”, - говорить Сергій Волченко, завідуючий опіковим відділенням Херсонської обласної клінічної лікарні.

Програма “Допомога шпиталям та медзакладам України” була започаткована у червні минулого року, і українці вже перерахували понад 70 мільйонів гривень на медичне обладнання, медикаменти, витратні матеріали для українських лікарень у різних регіонах України.