Обладнання для Запоріжжя на 5,5 мільйонів

17  Квітня 2023
Обладнання для Запоріжжя на 5,5 мільйонів

3 апарати ШВЛ експертного класу, 4 хірургічні аспіратори та 1 дефібрилятор на загальну суму 5 587 000 грн отримала міська лікарня швидкої допомоги міста Запоріжжя. Обладнання закуплене на кошти, зібрані в рамках благодійної програми благодійного фонду ПриватБанку “Допомога шпиталям та медзакладам України”. 

Це вже друга поставка медичного обладнання в регіон за останні 2 місяці: місяць тому 3 медичні заклади Запоріжжя отримали допомогу, а після нещодавніх масованих обстрілів міста благодійний фонд разом з Міністерством охорони здоров’я та органами місцевої влади сконцентрували увагу на допомозі лікарні швидкої та екстреної допомоги, щоб підсилити медзаклад найнеобхіднішим обладнанням для реанімації та хірургії. Завдяки новому обладнанню лікарі вже надають якісну медичну допомогу пацієнтам.

“Від міської влади Запоріжжя і містян щиро дякую благодійникам і банку. - Розказує секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв. - Обладнання вкрай важливе для мешканців міста і справді рятує життя. Апарат ШВЛ, який було доставлено місяць тому в міський пологовий будинок, врятував життя маленького запорожця. Малюк народився недоношеним на 30-му тижні і 8 діб  дихав за допомогою апарата, поки його змогли перевести у палату до мами. Дякуємо всім благодійникам! Кожна ваша гривня рятує чиєсь життя чи здоров’я і дозволяє медикам ефективно виконувати свою роботу”.

Директор Південно-східного МРУ ПриватБанку Андрій Драч додав:

“Ми допомагаємо там, де це дуже необхідно.  Нещодавно отримали низку обладнання Курахове, Краматорськ, Дніпро, і тепер завершуємо чергову поставку в Запоріжжя. Загальна сума, на яку було закуплене обладнання для Запоріжжя за дві поставки, становить понад 11 мільйонів гривень - і все це завдяки небайдужим українцям, які долучаються до благодійності через сервіси ПриватБанку”.