Звіт Мінсоцполітики про використання благодійних коштів, зібраних на гуманітарні потреби

04  Квітня 2022
Звіт Мінсоцполітики про використання благодійних коштів, зібраних на гуманітарні потреби

 Так в меню “Добро”, яке доступне в Приват24 та на ресурсах фонду “Допомагати просто!” реалізована можливість надати гуманітарну допомогу українцям чи допомогу ЗСУ. Зокрема гуманітра допомога надається на спеціальний рахунок Міністерства соціальної політики України, відкритий для підтримки українців, які потерпають від нападу російських агресорів, і нещодавно  Мінсоцполітики оприлюднило звіт щодо використання коштів.

Спеціальна комісія з питань розподілу отриманих коштів розподілила їх на допомогу постраждалим від воєнних дій, внутрішньо переміщеним особам та людям з вразливих категорій в найбільш постраждалих регіонах.

На розгляд Комісії надійшло 30 пропозиції щодо виділення коштів громадським та благодійним організаціям, санаторіям, фізичним особам підприємцям, територіальному центру соціального обслуговування, селищним радам, реабілітаційному центру. Проведено 5 засідань Комісії та розглянуто 26 пропозицій щодо надання допомоги постраждалому цивільному населенню. Прийнято рішення щодо виділення коштів 22 одержувачам на загальну суму 40,1 мільйонів гривень.

Зокрема, фінансування виділено на:

• задоволення продовольчих потреб;

• забезпечення медичними засобами цивільного населення у місцевості, де ведуться бойові дії;

• евакуацію/вивезення/переміщення цивільного населення із місцевості, де ведуться бойові дії, та небезпечних територій у безпечні місця, зокрема на оплату транспортних послуг, паливно-мастильних матеріалів;

• облаштування місць розміщення громадян, які у зв’язку з бойовими діями залишили місце проживання/перебування (вимушеним переселенцям);

• забезпечення гуманітарною допомогою цивільного населення у місцевості, де ведуться бойові дії.

Станом на сьогодні профінансовано заявки 22 одержувачам коштів на загальну суму 40,1 мільйони гривень.

Завдяки виділеному фінансування необхідну допомогу отримали 104 485 осіб.

Детальну інформаці можна переглянути за посиланням