Кисневі концентратори для 35 українських лікарень

30  Жовтня 2020
Кисневі концентратори для 35 українських лікарень

Благодійний фонд ПриватБанку «Допомагати просто!» долучився до ініціативи дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). Із 150 кисневих концентраторів, які ЮНІСЕФ вчергове доставляє в українські лікарні, 125 придбано фондом ПриватБанку. 

 

Вже найближчим часом обладнання отримають у столичних лікарнях та 11 регіонах України. Це Харківська, Запорізька, Одеська, Івано-Франківська, Чернівецька, Львівська, Тернопільська, Херсонська, Миколаївська, Дніпропетровська та Чернігівська області.

 

Регіони та лікарні для передачі кисневого обладнання були обрані за результатами комплексного аналізу  — із врахуванням  кількості хворих та госпіталізованих через COVID-19, а також  рівня смертності у цих регіонах. За даними оцінки ЮНІСЕФ, обладнання отримають тридцять п’ять опорних лікарень, де розміщуються 22% всіх госпіталізованих у країні. 

 

«В партнерстві з глобальними інституціями ми можемо здійснювати благочинність ще ефективніше, - зазначає Анна Павлова, директор фонду «Допомагати просто!». - Кисневі концентратори, яких зараз гостро потребують медичні заклади, допоможуть  долати ускладнення коронавірусу тепер, і будуть використовуватися в лікарнях і після закінчення пандемії. Ми вдячні ЮНІСЕФ за можливість доєднатися до ініціативи. Разом допомагати - дійсно просто!» 

 

«Майже кожен п’ятий госпіталізований з коронавірусною інфекцією, має тяжкий перебіг хвороби та потребує кисневої  терапії, - зазначила Лотта Сильвандер, голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні. - Ми вдячні допомозі наших партнерів -  Благодійному фонду ПриватБанку, який надав фінансові ресурси. Пандемія у черговий раз довела, що спільними зусиллями ми можемо охопити більшу кількість людей та допомогти сотням тисяч».