Київський “ОХМАТДИТ” отримав від благодійників обладнання для діагностики маленьких пацієнтів

09  Жовтня 2019
Київський “ОХМАТДИТ” отримав від благодійників обладнання для діагностики маленьких пацієнтів

“Важко переоцінити, як вчасно та оперативно ми отримали допомогу від фонду “Допомагати просто!”. Питання було надзвичайно нагальне та термінове. Висловлюємо щиру вдячність благодійникам, - говорить головний лікар лікарні Тетяна Іванова. - Без такої центрифуги трансплантація кісткового мозку була б неможлива. Ось вам важливість даної апаратури всього одним реченням. Завдяки допомозі фонду, сьогодні ми можемо оперативно та якісно забезпечити проведення процедури HLA-типування”.

 

HLA - група антигенів гістосумісності, головний комплекс гістосумісності у людей. Успішність трансплантації безпосередньо залежить від сумісності клітин донора і реципієнта, відтак HLA-типування обов'язково при створенні банків кісткового мозку і пуповинної крові. Наприкінці серпня цього року клініка “Охматдит” стикнулась гострою проблемою оновлення лабораторного обладнання для таких досліджень. Завдяки оперативній допомозі благодійного фонду, молекулярно-генетичні дослідження у медичному закладі не зупинялись, а за півтора місяця було проведено близько 500 різноманітних дослідів та обстежень.

 

Благодійний фонд “Допомагати просто!” заснований ПриватБанком, вже протягом 8 років надає допомогу тим, хто цього найбільше потребує. Дитячим медичним закладам, будинкам-сиротинцям, військовим госпіталям, українцям, що постраждали внаслідок природних катастроф чи нещасних випадків. За час функціонування фонду, благодійниками було зібрано та надано допомоги на суму понад 160 млн гривень.

“Насамперед хочеться висловити щиру вдячність усім українцям, клієнтам нашого банку, що долучилися та знайшли можливість перерахувати кошти на благодійність. Дякую кожному за вашу небайдужість та добре серце, - говорить директор регіонального управління “Розрахунковий центр” ПриватБанку Олег Ганоцкий. - Національна дитяча спеціалізована лікарня “Охматдит” є провідним діагностично-лікувальним закладом нашої країни і я впевнений, що нове обладнання допоможе у лікуванні найскладніших хвороб маленьких пацієнтів медзакладу”.

Долучитись до благодійності дуже просто. Благодійний внесок можна зробити на сайті blago.pb.ua, у відділеннях ПриватБанку, в терміналах самообслуговування, в Приват24 – в додатку. Крім цього, всі охочі можуть підключити регулярний платіж на благодійність.