Клієнти ПриватБанку подарували сучасну діагностичну техніку Шацькій районній лікарні

31  Серпня 2018

Запорука успішного лікування - якісна діагностика. Бувають випадки, коли рахунок йде на години - аналіз крові та клінічну картину медики повинні бачити якомога швидше. Точні і швидкі аналізи дозволяє отримати сучасна техніка. Саме такі прилади всеураїнський благодійний фонд ПриватБанку “Допомагати просто!” придбав для Шацької районної лікарні. Загальна вартість обладнання становить 486 тисяч гривень.

Гематологічний аналізатор - це прилад для вивчення клітин крові. Він повністю автоматичний і дозволяє з високою точністю обробляти зразки крові, аналізувати їх за двадцятьма параметрами, зберігати результати у вбудованій пам’яті та роздруковувати їх. Лічильник лейкоцитарної формули крові - пристрій для підрахунку елементів крові, визначення лейкоцитарної формули, кількості еритроцитів тощо. Напівавтоматичний біохімічний аналізатор - призначений для визначення концентрації біохімічних речовин крові. У комплекті до нього - набір реагентів для проведення аналізів. Окрім апаратури для досліджень крові, лікарня отримала обладнання для обстеження наймолодших пацієнтів: двоє ваг для новонароджених та два ростоміри для немовлят.

“Це ще не все обладнання, яке отримає Шацька районна лікарня. Уже найближчим часом у медзаклад поставлять високоточний аналізатор електролітів та комплект реагентів до нього. Ми розуміємо, що ефективне лікування неможливе без точної діагностики. Тому фонд “Допомагати просто!” з радістю дарує це обладнання лікарні в надії, що з його допомогою медики зможуть врятувати не одне життя”, - зазначив директор Північно-Західного регіонального управління ПриватБанку Юрій Войтенко.

Шацька районна лікарня - медзаклад, який обслуговує жителів курортного району. Хоч жителів тут небагато, але за рахунок відпочивальників пацієнтів буває чимало, а тому якісне діагностичне обладнання - необхідність для лікарні такого рівня.

“Це дуже потрбне обладнання для нашої лікарні. Аналізи - це те, без чого не обійтися в лікуванні. Тому ми дуже вдячні клієнтам ПриватБанку, завдяки яким цей подарунок став можливим”, - зазначила головний лікар Шацької районної лікарні Світлана Крецу.

Шацька районна лікарня і місцевий центр медико-санітарної допомоги об’єднані одним приміщенням. Це зробили не тільки для зручності - а й в цілях економії, адже районна медицина - сфера, у якій бюджетні ресурси завжди обмежені.

“Ми економимо, намагаємося залучати кошти. Головне - що жителі і гості району отримували якісні медичні послуги. Тож для нас дуже приємно, що благодійний фонд ПриватБанку звернув увагу саме на наш заклад і подарував таке коштовне обладнання”, - зауважив голова Шацької районної ради Сергій Карпук.

“Клієнти ПриватБанку - фантастичні. Тільки за півроку осяг допомоги від фонду склав 16 мільйонів гривень, і люди продовжують перераховувати кошти на благодійність. Медичні заклади Волинської області отримали обладнання майже на 2,5 мільйона гривень. Тільки цього року з приємною місією ми побували в обласній дитячій лікарні, Луцькому пологовому будинку. Попереду ще багато добрих справ, які нам вдається робити завдяки клієнтам ПриватБанку. І ми щиро вдячні їм за небайдужість”, - наголосив Юрій Войтенко.