Подарований “Павук” сприятиме лікуванню та реабілітації дітей-сиріт

06  Червня 2018

Черкаська філія ПриватБанку в рамках проекту всеукраїнського благодійного фонду “Допомагати просто!” подарувала КЗ “Черкаський обласний спеціалізований Будинок дитини”  реабілітаційне обладнання, призначене для проведення індивідуальної кінезотерапії дітей.

 “Керівництво закладу звернулося до банку за допомогою, й ми не змогли лишитися осторонь, адже маємо світлих душею людей та благодійний фонд “Допомагати просто!”, - говорить директор Черкаської філії ПриватБанку Віктор Шуршин. - Коли керівництво благодійного фонду почули про потребу дітей-сиріт, рішення було прийнято одностайно й миттєво. Між зверненням до нас Будинку дитини і постачанням обладнання не минуло й місяця. Наразі ми сподіваємося, що реабілітація й лікування дітей з вадами опорно-рухового апарату буде проходити значно легше й матиме більше успіхів”.

Реабілітаційне обладнання “Павук” вартістю понад 154,4 тис. грн придбане на гроші, які було зібрано в рамках благодійних програм. Ця допомога стала можливою завдяки благодійним внескам небайдужих клієнтів та співробітників ПриватБанку з усієї України через банкомати, термінали та Інтернет-банк Приват24. Цим самим ми вкотре демонструємо: допомагати -  дуже просто.

“Таке технічне підсилення було вкрай необхідне, оскільки наш лікувальний заклад спеціалізується на допомозі діткам з органічним та периферичним враженням нервової системи, психіки, різними групами опорно-рухового апарату, розповідає в.о. головного лікаря Михно Світлана Леонідівна. - Одним із найбільш складних захворювань нервової системи є церебральний параліч, який у діток найчастіше проявляється із спастикою, яку дуже важко ліквідувати. А система “Паук” призначена для того, аби цю спастику можна було зняти. Також з її допомогою можна працювати з іншими патологіями – опікові, після аварій (переломів), акушерські паралічі. Ми вже спробували цю методику, і для діток вона є дуже ефективною”.

На сьогодні у фонд “Допомагати просто!” клієнтами та працівниками ПриватБанку з усієї України пожертвувано понад 100 млн грн, з яких  на благодійну допомогу вже перераховано 90 млн грн.

Реабілітаційна система “Павук” – це спеціальна підвісна система навантаження опорно-рухового апарату для нормалізації тонусу м’язів та збільшення їхньої сили, покращення та розвитку координації рухів. За допомогою унікального методу підвісної та блокової терапії (кінезотерапії) можна розвантажити м’язи, наблизившись до стану невагомості, а за потребою ефективно навантажити їх. Така терапія сприяє зміцненню м’язів та є ефективною навіть у тих випадках, коли пацієнт не може самостійно пересуватись у просторі. Такого ефекту досягають, застосовуючи систему підвісів, під час чого пацієнт може рухатись без страху падіння. За допомогою системи підвісів можна максимально розвантажити і розслабити різні групи м’язів і цим значно зменшити больовий синдром.

Допомогти дітям може кожен, зробивши внесок на сторінці facebook через кнопку “Пожертвувати зараз”, у системі Приват24, на сайті https://blago.privatbank.ua/ чи в будь-якому банкоматі ПриватБанку нашої країни. Знайте, що  навіть 1 гривня - це вагомий внесок у загальну благодійну справу.

Допомагати просто!