Опорні лікарні Запоріжжя отримали обладнання на 4 мільйони гривень від клієнтів ПриватБанку

16  Вересня 2022
Опорні лікарні Запоріжжя отримали обладнання на 4 мільйони гривень від клієнтів ПриватБанку

Медзаклади, завдяки небайдужим українцям, які жертвували кошти на програму  “Допомога шпиталям та медзакладам України”, ініційовану ПриватБанком, отримали апарат штучної вентиляції легень експертного класу, нейрохірургічну моторну систему та стерилізаційне обладнання загальною вартістю понад 4 мільйони гривень.

Благодійну програму “Допомога шпиталям та медзакладам України” реалізує благодійний фонд  ПриватБанку “Допомагати просто!”. Кошти, які за допомогою сервісів банку надсилають благодійники, спрямовують на закупівлю медичного обладнання, медикаментів та витратних матеріалів, аби рятувати життя як бійців, що захищають Батьківщину, так і цивільного населення в цей важкий час.

Завідувач нейрохірургічного відділення лікарні Запоріжжя, пан Сергій пояснив, чому обладнання експертного класу таке важливе: “Це обладнання здатне забезпечити безперебійну роботу відділення ургентної, невідкладної хірургії, але так само воно важливе і для планових операцій. Воно значно спрощує роботу лікарів і мінімізує ризики негативних наслідків оперативних втручань для пацієнтів. 

Так, нейрохірургічна моторна система - це високотехнологічний багатофункціональний пристрій, він дозволяє хірургу швидко та, найголовніше, безпечно проводити хірургічні маніпуляції з кістками черепа та хребта, створювати хірургічний доступ для проведення оперативного втручання на головному чи спинному мозку.

Передані Вами стерилізатори є експертного класу, вони дозволяють стерилізувати не тільки інструментарій, а й медичні матеріали і тканини. Також автоклав має спеціальний режим для стерилізації інфікованих інструментів (СНІД, гепатит і т д). Це дуже важливо для безперервної роботи відділення невідкладної допомоги. Тривалість одного циклу стерилізації - 40-55 хв в залежності від обраних налаштувань. Довжина лотка стерилізатора дозволяє стерилізувати інструменти для відкритої та мініінвазивної хірургії. А наявний режим передвакуумізації та вакуумної сушки дозволяє стерилізувати всі види інструментів (високочастотні, лазерні, ультразвукові, радіочастотні, механічні і т д) без шкоди для них. Це критично важливо для регулярного їх використання за потреби хірурга на кожній операції. Автоклавувааня - це європейський стандарт стерилізації. Завдячуючи вашій допомозі, робочий ресурс інструментів, що вже використовуються та будуть використовуватися в майбутньому - суттєво подовжиться. Автоклав не має розхідних матеріалів, окрім дистильованої води, тому собівартість циклу стерилізації є мізерною. 

Запаювальні машини використовуються для пакування медичних інструментів, матеріалів та аксесуарів в крафт папір перед стерилізацією в автоклаві. Крафт папір дозволяє зберігати інструменти після стерилізації, підтримуючи їх стерильність. Це критично важливо для ургентної хірургії, адже дозволяє підходити до операції з повним набором стерильних інструментів та аксесуарів. Для планових операцій це теж важливо, адже часом трапляються «незаплановані» ситуації або ускладнення і наявність повного арсеналу стерильних інструментів є вкрай важливим для хірургічної бригади. Це точно спростить їм роботу і мінімізує негативні наслідки. Дякуємо благодійникам!”

Долучитись до цієї благодійної програми, чи іншої з переліку чинних, іншої можна в декілька кліків у розділі «Добро» в Приват24, терміналах самообслуговування ПриватБанку та банкоматах, через каси відділень банку, а також на сайті blago.privatbank.ua

Беремо і допомагаємо!