Лікарня в Жовкві отримала обладнання майже на 2,5 млн

06  Липня 2020
Лікарня в Жовкві отримала обладнання майже на 2,5 млн

Другий етап реалізації гранту від уряду Японії з проєкту “Кусаноне”, який втілює Благодійний фонд ПриватБанку «Допомагати просто!», завершено.

Жовківська ЦРЛ Львівської області отримала сучасний відеогастроскоп EG-2990K та гастроскоп FG-29V виробництва PENTAX (Японія) на загальну суму 2 418 200 грн. Обладнання вже введено в експлуатацію та діагностує пацієнтів, адже вчасна і точна діагностика — запорука успіху в лікуванні.

“В рамках цього проєкту Фонд забезпечує поставку медичного обладнання і компенсує різницю у вартості у разі зміни курсу валют, та компенсує ПДВ контрактів постачання медичного обладнання, — уточнює Анна Павлова, директор БФ “Допомагати просто!”. — Другий рік поспіль ми приєднуємося до проєкту уряду Японії та впевнені, що спільними зусиллями зможемо покращити рівень соціального добробуту українців”.

Нагадаємо, що цьогоріч БФ “Допомагати просто!” отримав та реалізував два гранти від уряду Японії по проєкту “Кусаноне”: модернізація медичного обладнання та проведення аудиту ЦРБ м. Нова Каховка на суму 74 956 доларів,  та модернізація Жовківської ЦРБ на суму 88 305 доларів. В Нову Каховку вже раніше поставлено ультразвукову діагностичну систему MyLab X5 експертного класу вартістю 2 294 937 гривень.

Як повідомлялось раніше, в  2020 році уряд Японії реалізовує в Україні 6 проєктів у сфері охорони здоров’я, соціального добробуту та освіти на загальну суму майже 350 000 доларів США —  в межах Програми безпеки людини “Кусаноне”.