Новокаховська лікарня отримала обладнання на 2,3 мільйони гривень в рамках проєкту “Кусаноне”

13  Квітня 2020
 Новокаховська лікарня отримала обладнання на 2,3 мільйони гривень в рамках проєкту “Кусаноне”

Центральна міська лікарня  м. Нова Каховка отримала надсучасну ультразвукову діагностичну систему MyLab X5 вартістю 2 294 937 гривень. Важливо, що даний апарат входить у рекомендований МОЗ табель обладнання для боротьби з COVID-19.

Ультразвукова Діагностична система MyLab X5 (виробництва Італії) обладнана 4 монокристалічними матричними датчиками, що забезпечує ефективність, мобільність, швидкість. Розширений пакет обчислень і звітів дає можливість проводити дослідження, що були раніше недоступні. Сенсорні технології нового покоління забезпечують реакцію екрану управління протягом долі секунди та дозволяють формувати складні обчислення і зображення в форматі 3D натисненням однієї кнопки.

Нагадаємо, що цьогоріч БФ “Допомагати просто!” отримав два гранти від Уряду Японії на реалізацію проєкту “Кусаноне”: в рамках модернізації медичного обладнання та проведення аудиту ЦРБ м. Нова Каховка на суму 74 956 доларів,  та можернізації Жовківської ЦРБ на суму 88 305 доларів. 

“В рамках цього проєкту наш Фонд повинен забезпечити поставку медичного обладнання і компенсувати різницю у вартості, у разі зміни курсу, та ПДВ контрактів постачання медичного обладнання, - уточнює Анна Павлова, директор БФ “Допомагати просто”. - Ми раді повідомити, що перший етап постачання успішно завершено! На етапі реалізації також друга частина реалізації гранту - наразі підписуються договори з постачальниками. В лікарню м. Жовква буде поставлено ендоскопічний комплекс вартістю у  2 418 200 грн, а саме Відеогастроскоп EG-2990K та Гастроскоп FG-29V”. 

Як повідомлялось раніше, в  2020 році Уряд Японії реалізовує в Україні 6 проєктів у сфері охорони здоров’я, соціального добробуту та освіти на загальну суму майже 350 000 доларів США - в межах Програми безпеки людини КУСАНОНЕ.