Завдяки фонду “Допомагати просто!” у Покровську з’явилося унікальне медичне обладнання

19  Жовтня 2019
Завдяки фонду “Допомагати просто!” у Покровську з’явилося унікальне медичне обладнання

 Цього разу фонд, на прохання медиків, закупив та передав Покровській клінічній лікарні інтенсивного лікування Донецької області унікальне сучасне обладнання - мобільний рентген апарат. Обладнання італійського виробництва вартістю 1 млн 200 тис. гривень вже працює у хірургічному відділенні лікарні.

 

“Аналогічного устаткування у нашому регіоні взагалі немає, - ділиться враженнями головний лікар Покровської ЦРЛ Валентина Пилипець. - Не всі хворі чи поранені можуть самостійно дістатися до рентген-відділень зі стаціонарним обладнанням. А ми тепер можемо робити знімки біля ліжка пацієнта у палатах або прямо під час операційного втручання. Це наближує лікарню до європейських стандартів лікування, підвищує якість надання медичної допомоги”.

 

Апарат має максимальні функціональні можливості. Саме таке обладнання використовують у провідних клініках світу. З ним легко та зручно працювати персоналу. Причому якість досліджень відповідає найвищим вимогам. Важливий показник - зручність та комфорт для пацієнтів.

 

“Одним з перших роботу апарата випробував наш пацієнт з переломом шийки стегна, - розповідає рентгенлаборант Покровської ЦРЛ Вікторія Івановська. - Чоловік похилого віку дуже проблемно діставався б на милицях або у візку до спеціалізованого відділення. А з мобільним апаратом ми зробили всі необхідні дослідження за лічені хвилини прямо у палаті. Про таке ще місяць тому ми майже і не мріяли!”

 

“Вже не вперше благодійний фонд “Допомагати просто!” надає підтримку Покровській лікарні, - каже керівник Покровського відділення ПриватБанку Ірина Добреля. - У 2017-му році фонд вже передавав сюди партію обладнання на два мільйони гривень. Загалом же тільки цієї осені медичним установам прифронтових міст: Станиці Луганської, Щастя, Попасної фонд, за допомогою меценатів - клієнтів ПриватБанку закупив сучасного медичного устаткування імпортного виробництва на багато мільйонів”.

 

“Лікарні Покровська вже давно потребують оновлення та ремонтів, - розповідає виконувач повноважень міського голови Покровська Ірина Сущенко. - Але лише за кошти місцевого бюджету це зробити неможливо. Ми вдячні благодійному фонду ПриватБанку “Допомагати просто!” за системну підтримку. Сподіваємось і на подальшу плідну співпрацю!”

Міська рада Покровська направила офіційну подяку за допомогу у розвитку медичної галузі міста благодійному фонду “Допомагати просто!” і його керівнику Анні Павловій.

 

Директор БО “ВБФ “Допомагати просто!” Анна Павлова наголосила, що така допомога стала можливою лише завдяки меценатам - клієнтам та співробітникам ПриватБанку. Та пояснила, що благодійні внески можна робити як через додаток у Приват24, так і через сайт благодійного фонду ПриватБанку "Допомагати просто!". Сума внеску не обмежена. На сайті видно, куди витрачено кошти. В окремому розділі публікуються річні звіти фонду. Пожертви також можна відправити через банкомати та термінали ПриватБанку з усіх куточків України. На сьогоднішній день меценатами фонду стали більше мільйона наших співвітчизників.