У Сарненській центральній районній лікарні - чергове поповнення сучасного медобладнання

30  Липня 2018

Обладнання дозволяє проводити якісні обстеження у різних відділеннях лікарні та поза його межами, адже воно мобільне і не прив'язане до конкретного приміщення. Тепер лікарі зможуть ще ретельніше відстежувати ключові показники життєдіяльності пацієнтів.

Уже вдруге цього року благодійний фонд “Допомагати просто!” тішить медичні заклади Рівненщини новою технікою. Цього разу клієнти ПриватБанку подарували районній лікарні один компактний монітор пацієнта, два пульсометра, три небулайзери компресорні, два відсмоктувачі медичні “БІОМЕД” та три шприцевих насоси.

Монітор пацієнта призначений для контролю за рівнем сатурації, пульсом, артеріальним тиском, частотою дихання, температури тіла і електрокардіограмою. Ідеальний для використання як в стаціонарних умовах (оснащений спеціальною ручкою для кріплення на ліжку), так і за умов транспортування пацієнта (можлива комплектація транспортним чохлом). Вмонтований контрастний 5 "TFT монітор з можливістю  настроювання рівня тривог дозволяє якісно контролювати стан пацієнта.

Шприцевий дозатор сигналізує про закінчення інфузії, наявності оклюзії, швидкої розрядки акумулятора і про системні помилки. Шприц дуже легко встановлюється і надійно фіксується в затиск. За допомогою спеціальних затискачів шприцевий дозатор можна прикріпити до ліжка або спеціального штатива.

Небулайзер використовується для введення ліків у вигляді туману в легені. Виробляє частинки менші за 5 мкм в діаметрі. Небулайзери є оптимальними апаратами для доставки ліків при важких загостреннях бронхіальної астми, і, окрім цього, дають змогу вирішувати проблеми координації вдиху пацієнта і вивільнення лікувальної речовини.

“Наші клієнти вражають - торік вони перерахували на благодійність більш ніж 40 мільйонів гривень і продовжують робити добрі справи. Сарненська центральна районна лікарня  - це тільки початок. Цього року нову техніку отримає також Рівненська міська дитяча лікарня. Ми дякуємо кожному, хто хоча б раз перерахував гроші на благодійність. Кожна гривня допомоги - це чиєсь життя та здоров’я”, - розповідає директор Північно-Західного РУ ПриватБанку Юрій Войтенко.

У 2017 році КЗ “Сарненська центральна районна лікарня” завдяки фонду “Допомагати просто!” отримали медичне обладнання на загальну суму біля 100 тис. грн. За словами головного лікаря комунального закладу Сарненьська центральна районна лікарня Василя Іванюка: “ В цей складний для галузі час дана допомога стала суттєвим доповненням матеріально-технічної бази. Благодійність, яку надає фонд, буде служити для покращення здоров’я дитячого та дорослого населення району. Щиро вдячні директору Північно-Західного РУ ПриватБанку Юрію Войтенку за таку допомогу”.